Conferința națională metodico-științifică cu genericul „Educația profesional tehnică digitală – de la prezent spre viitor”

Miercuri, 23.11.2022 în incinta Colegiului Politehnic Bălți a avut loc Conferința națională metodico-științifică cu genericul „Educația profesional tehnică digitală – de la prezent spre viitor”.

Scopul conferinței: diseminarea experienței digitale dintre mediul academic (colegii, șp, universități) și mediul de afaceri pentru o carieră de succes.

La conferință au participat on-line și off-line reprezentanții Colegiilor din mun. Bălți și Chișinău, Școala Profesională Nr. 5 și Colegiul din Mogilev-Podolsc de inginerie și economie. De asemenea au fost prezenți agenții economici din Republica Moldova, partenerii din ACEM, în persoana Elena Maevschi, ACETI, în persoana Ion Bodrug, corpul academic al USARB și UTM.

La conferință au fost discutate problemele digitalizării în educație, metodele de utilizare în procesul de studii a mijloacelor TIC, sisteme informaționale în instituții de învățământ, care ar faciliza angajarea în câmpul muncii al absolvenților și dezvoltarea competențelor lor profesionale.

Conferința a fost deschisă de către Dl. Director al Colegiului Ion Lisnic, care a salutat cei prezenți din țară și peste hotare.

La conferință din partea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu un cuvânt de salut a venit Dl. Silviu Gîncu, Șef direcție ÎPT.

Din partea colegiului, ca organizatori și participanți au fost cadrele didactice: Rotari Vera, Josan Liudmila, Roșca Gheorghe, Brăduleac Iraida, Pelevaniuc Natalia, Stah Stela, Craițman Liudmila, Madan Alexandr, Madan Andrei, Lupescu Vasile, Rișcovoi Ivan, Iațimirschi Sergiu, Cernitu Eugenia, Glavan Gabriela, iar corpul didactic a fost prezent on-line.

Reprezentanții altor instituții de învățământ au avut discursuri cu tematică actiulă și utilă pentru mediul academic și de afaceri.

Reprezentanții mediilor de afaceri, precum Moldcell, Magnetec, PowerIT, LearnIT, Endava, StepIT Academy, NORMATEC au fost prezenți companii din Republică, care au nominalizat necesitățile de competențe profesionale a absolvenților pentru piața muncii.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux