Elevii unui colegiu din Bălți vor învăța într-o sală multifuncțională: „Ne simțim ca acasă”

Un nou spațiu de învățare pentru elevii Colegiului Politehnic din Bălți. Aici, a fost amenajată o sală multifuncțională, dotată cu mobilier și echipament performant, care întrunește toate condițiile necesare de învățare. Astfel, orele vor deveni iteractive și confortabile.

„Sperăm că această clasă modernă va facilita învățarea activă și interactivitatea și va crea un climat favorabil și prietenos pentru elevi și profesori”.

„Elevii vor putea să colaboreze între ei, să afle diferite tehnologii, să le utilizeze. Este un mare avantaj pentru elevii cursului I. Ei sunt cei care abia cunosc aceste tehnologii”, au spus elevii.

Elevii mai spun că sala amenajată după conceptul „IT Isl@nd” îi face să se simtă la ore ca acasă.

„Este o atmosferă plăcută și prietenoasă în acest cabinet. Această zonă ne face să ne simțim ca acasă. După ore, putem veni aici pentru a reflecta asupra celor studiate”.

„Este foarte comod de lucrat în echipă. Suntem o echipă prietenoasă și în echipă apar idei luminoase”.

Conceptul sălii multifuncționale a fost elaborat cu implicarea profesorilor și elevilor.

„Deschidem o insulă nouă, un concept nou, o sală unde elevii pot să învețe online, mai ales în contextul pandemiei, să învețe și să fie evaluați, să genereze idei”, a declarat Ion Lisnic, Directorul Colegiului Politehnic din Bălți.

Spațiul nou creat, cu rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, este divizat în 3 zone – zona de conferințe, cu 30 de locuri, și alte două zone cu mobilier ușor de manevrat pentru workshop. Iar display-ul interactiv, cele 2 televizoare, precum și laptop-urile cu care este dotată sala creează un mediu atractiv pentru elevi.

„Este ceva inovator, modern, care corespunde tuturor cerințelor procesului instructiv, educativ, evaluativ. După cum vedeți, în astfel de condiții, elevii lucrează mai activ, interactiv, fapt ce duce la dezvoltarea competențelor digitale”, a declarat profesoara Ludmila Josan.

Colegiul Politehnic din Bălți este beneficiarul unei clase moderne în cadrul proiectului Shift Edu ”Competențe digitale pentru economia modernă”, susținut de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA.

„Am investit în câteva spații moderne ca să promovăm și un învățământ mai modern, folosind tehnologiile, în spații care facilitează procesul, care îl pune pe elev în centru și el devine mai activ în învățare”, a spus Oxana Draguța, manager de proiect.

La Colegiul Politehnic din Bălți învață 1100 de elevi.

Mai multe detalii: aici

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux